Over Tuinmanieren

Tuinmanieren bestaat uit Jurgen Smit en Caroline Meyer.

Jurgen Smit is al meer dan 35 jaar tuinontwerper en hovenier. Hij houdt van melkchocolade, zijn dochters en van tuinen, tuinen, tuinen en nog eens tuinen. Jurgen heeft verschillende tuinprogramma's gemaakt voor commerciële televisiezenders. Hij schreef vier tuinboeken en heel veel tuinartikelen. Daarnaast ontwierp en maakte hij honderden tuinen in de afgelopen jaren. Jurjens' bloed is groen.

Caroline Meyer is filmmaker, historicus, alleskunner, ze houdt van haar auto, alle honden, haar zoons en niet van struiken met prikkels of melkchocolade.

Tuinvideo's op YouTube
Bij één van die televisieprogramma's werkten we samen. Tijdens die periode ontstond een gezonde en stevige aversie tegen de gesponsorde televisieprogramma's (ja, sorry). Dáárom besloten we zelf tuinvideo's te maken. Tuinvideo's die kort maar krachtig en écht handige, makkelijke, informatieve en beeldende informatie geven over jouw tuin.

Wij maken tuinieren makkelijk
Want tuinieren is niet moeilijk, tuinieren is echt te gek! Het is gezond, verslavend, stress verlagend, een lust voor het oog en hoe meer groen hoe beter. We zijn er voor iedere tuinier, de beginner, de stuntelaar, de groene pro of de vrees-aller-planten. 

Iedereen kan tuinieren.
Echt. Iedereen! We leren je je tuin te begrijpen, op een makkelijke hapklare manier. Gewoon antwoord op al je tuinvragen. Je tuinzorgen. Je tuinmysteries. We staan voor organisch tuinieren. Dus geen rotzooi in je tuin, zorg voor een goede gezonde bodem en de planten volgen vanzelf.

Natuurlijke tuinproducten voor jouw tuin
Naast de tuinvideo's begonnen we in 2019 ook met onze eigen lijn van tuinproducten. Ook weer uit onvrede over wat we in de tuinwinkels zagen. Wij willen goede tuinvoeding, vernieuwende tuinproducten, professioneel tuingereedschap en tuinsnoeischaren met swag. Je vindt deze handige tuinproducten in de Tuinmanierenshop.

Tuincursussen
Inmiddels zijn we druk in de weer met een nieuw product: tuincursussen.  Ook weer anders dan wat er al is...leuker en makkelijker! Stay tuned en meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan ben jij als eerste op de hoogte!

Over Tuinmanieren

Tuinmanieren bestaat uit Jurgen en Caroline.

Caroline is filmmaker, houdt van haar auto, alle honden, haar zoons en niet van struiken met prikkels of melkchocolade.
Jurgen is al 100 jaar tuinontwerper en hovenier. Hij houdt wél van melkchocolade, zijn dochters en van tuinen, tuinen, tuinen en nog eens tuinen. Jurgen heeft  verschillende tuinprogramma's gemaakt voor commerciële televisiezenders. Hij schreef vier tuinboeken en heel veel tuinartikelen. Daarnaast ontwierp en maakte hij honderden tuinen in de afgelopen jaren. Jurgen's bloed is groen.

Bij één van die televisie-programma's werkten we samen. Tijdens die periode ontstond een gezonde en stevige aversie tegen de plat-gesponsorde televisie-programma's (ja, sorry).

Dáárom besloten we zelf video's te maken. Video's die kort maar krachtig écht handige informatieve, beeldende informatie geven over jouw tuin.

Want tuinieren is niet moeilijk, tuinieren is echt te gek. Het is gezond, verslavend, stressverlagend, een lust voor het oog en hoe meer groen hoe beter. We zijn er voor iedere tuinier, de beginner, de stuntelaar, de groengevingerde pro of de vrees-aller-planten. Iedereen kan tuinieren. Echt. Iedereen.

We leren je je tuin te begrijpen, op een makkelijke hapklare manier. Gewoon antwoord op je tuinvragen. Je tuinzorgen. Je tuin-mysteries. We staan voor organisch tuinieren. Dus geen rotzooi in je tuin, zorg voor een goede gezonde bodem en de planten volgen vanzelf.

Naast de video's begonnen we in 2019 ook met onze eigen lijn producten. Ook weer uit onvrede over wat we in de tuinwinkels zagen: Wij willen goede voeding, vernieuwende producten, professioneel gereedschap en snoeischaren met swag. Je vindt die producten in de Tuinmanierenshop.

Inmiddels zijn we druk in de weer met een nieuw product: cursussen.  Ook weer anders dan wat er al is...leuker.
Stay tuned.

Onze diensten

Scherp gereedschap

Makkelijk snoeien, met onze pro-gereedschappen.

Antwoord op al je tuinvragen

Je tuin begrijpen door de handigste video's op YouTube

Het groenste gazon

Groener dan bij de buren.
Het mooiste gazon, met onze gazonvoeding.

Onze diensten

Scherp gereedschap

Makkelijk snoeien, met onze pro-gereedschappen.

Antwoord op al je tuinvragen

Je tuin begrijpen door de handigste video's op YouTube

Het groenste gazon

Groener dan bij de buren.
Het mooiste gazon, met onze gazonvoeding.

Wat anderen over Tuinmanieren zeggen (alleen maar lieve dingen)

These slides will be slide-able on the live version of your page!

"ik kijk uit naar elke nieuwe video, heel fijn om je zo enthousiast bezig te horen over planten! Ik word er zelf ook goedgezind van".

"Super weer die informatie. En jullie afweerbooster en aanplater zijn top. Werkt ook in Frankrijk. Blij met jullie webshop.. ik maak er ook anderen blij mee".
.
"Ik wil even zeggen dat ik superblij ben met de bio luizen/schimmel weg. Her en der een luisje, maar verstoren de planten niet (rozen, kamperfoelie)".
Ontdekking van het jaar. Geweldig informatief kanaal dit en ook heerlijk helder uitgelegd. En op een manier waar ik happy van word. Geabonneerd!